Tudjuk, hogy a marhahús sokak kedvence, hiszen nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár fogyasztása. Gazdag fehérjeforrás, tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például a vas és a B-vitaminok. A marhahús részei rendkívül finomak és sokoldalúan elkészíthetők. Igaz, hogy némelyikük hosszabb elkészítési időt igényel, de végül egy nagyon ízletes, gazdag és laktató ételt kapunk. Vágjunk is bele, és fedezzük fel együtt a Misihusi kínálatában is kapható marhahús legízletesebb részeit!
Marhanyak
A marhanyak gazdag ízvilágáról és sokoldalúságáról ismert. Bár keményebb hús, hosszabb főzési idővel fantasztikus ételeket készíthetünk belőle.
Ízletes ételek marhanyakból
A marhanyakat általában darabolt vagy darált formában hasznosítják, így felhasználható pörköltnek, tokánynak, gulyásnak, vagdaltnak, valamint nagyon finom leves készülhet belőle.
Milyen fűszerekkel, alapanyagokkal érdemes kombinálni?
A babérlevél, fokhagyma, hagyma, rozmaring és kakukkfű remekül passzolnak hozzá.
Az olyan zöldségek, mint a sárgarépa, zeller, burgonya és gomba, tökéletesek a marhanyakból készült ételekhez.
Marhalapocka
A marhalapocka a marha első lába, amely főzve, levesnek (pl.: gulyás, húsleves), vadasnak, pörköltnek, párolva, apróhúsételekhez, tokányhoz tökéletes hozzávaló. A marha lapocka különösen alkalmas a nagy népszerűségnek örvendő lassú főzéshez (tépett marha/pulled beef). Bár keményebb húsrész, a megfelelő elkészítéssel nagyon ízletes és puha étel készíthető belőle.
Hogyan készítsünk belőle ízletes fogásokat
Pulled beef: A lapockából készült tépett marha remek választás szendvicsekhez, tortillába vagy salátákhoz. A lapockát ez esetben lassú főzéssel is elkészíthetjük, így a hús megőrzi puhaságát és remek ízét. Használjunk hozzá különböző fűszereket és alapanyagokat, mint például hagyma, fokhagyma, rozmaring, paradicsom, kápia paprika, babérlevél és vörösbor.
Marhalábszár
A marha lábszára a mellső és hátsó lábak alsó része, hátsó lábak esetén a nudli hús alatti rész. Harmadosztályú hús, mivel viszonylag inas, ezért hosszas főzési időt igényel. Pörköltek, levesek készítésére kiválóan alkalmas, illetve szintén alkalmas hosszú, lassú főzésre. A hús puha és gazdag ízű lesz, különösen, ha csonttal együtt főzzük.
A legjobb ételek marhalábszárból
Vörösboros marharagu: Egy zseniálisan finom étel, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy azt az emberek általában gondolják.
Húsleves: A marha lábszár csonttal együtt főzve tökéletes alapanyag egy gazdag és ízletes vasárnapi húsleveshez.
Fontos, hogy az alapanyagok frissek legyenek, és megbízható forrásból származzanak. A Misihusinál biztos lehetsz abban, hogy mindig friss hús kerül majd az asztalodra. Gyere ki piacpontjaink egyikére és válogass a legínycsiklandóbb húsok között!