Leírás és Paraméterek
A kiváló minőségű, hagyományos füstölési eljárással készülő füstölt oldalas a magyar konyha egyik büszkesége. A készítése során semmilyen mesterséges adalékanyagot nem használunk, csak a jó öreg konyhasót.
Mivel nem tartalmaz mesterséges adalékanyagot, biztos lehetsz benne, hogy a Misi Husi féle füstölt oldalassal valódi, természetes ízeket teszel az asztalra.
Ízletes hagyomány a modern konyhában
Az oldalas a sertés tarja és dagadó közötti része. Ez az egyik legkedveltebb füstölt hentesáru, ami nem egyszerűen csak finom, hanem tápláló és rendkívül sokoldalú is. Olyan, mint egy időutazás a múltba, ahol minden falat egy újabb emléket idéz fel.
A mennyei füstös illat, az ízletes, sós hús és a ropogósra sült bőr… hmm… egy falatka boldogság és egyben olyan élmény, amit érdemes újra és újra átélni.
Tökéletes választás egy kiadós étkezéshez, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, vagy akár egy füstölt oldalassal magasabb szintre emelt isteni babfőzelékről, bablevesről, klasszikus töltött káposztáról vagy újévi korhelylevesről.
Ráadásul, ez egy olyan azonnali fogyasztásra kész termék, amit nyersen, vékonyra szeletelve, sütve vagy főzve egyaránt élvezhetszt.
Misi Husi receptötlet: Babfőzelék füstölt oldalassal
Készítsd el a klasszikus magyar babfőzeléket, amit füstölt oldalassal emelhetsz fejedelmi szintre.
Ez az étel olyan, mint egy meleg ölelés a hideg téli napokon. A bab és az oldalas tökéletes harmóniája, amit egy csipetnyi fűszer és egy kis kreativitás tesz igazán ellenállhatatlanná.
Hozzávalók:
500 g szárazbab
300 g füstölt oldalas
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
Só, bors ízlés szerint
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tejföl
Elkészítés:
- A babot előző este áztasd be.
- Az oldalast vágd kisebb darabokra és egy másik edényben áztasd be annyi vízbe, amennyi ellepi.
- Másnap reggel tedd fel főni az oldalast, amíg meg nem puhul.
- Vedd ki a főzővízből az oldalast és tedd bele a babot. Főzd puhára.
- Közben a vöröshagymát vágd apró kockákra, dinszteld meg, majd add hozzá a pirospaprikát, illetve a passzírozott fokhagymát és ízesítsd sóval, borssal.
- Add a megpuhult oldalast és a babot a hagymához, majd lassú tűzön főzd, amíg az ízek összeérnek.
- Egy kis tálban keverd össze a lisztet a tejföllel, majd óvatosan add hozzá a babfőzelékhez, közben folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon.
- Hagyd még pár percig főni, hogy a főzelék kellően besűrűsödjön és az ízek teljesen összeérjenek.
A füstölt oldalas hozzáadásával a babfőzelék egy teljesen új dimenziót kap. A füstölt íz tökéletesen kiegészíti a bab természetes ízeit, miközben a hús szaftossága és ízgazdagsága még gazdagabbá teszi az ételt.
Jó étvágyat!
Származási hely | Magyarország |
Tárolás és szállítás | 5-15 °C között tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:45 nap |
Összetevők | Sertés oldalas, fűszerkeverék, pácsó, természetes füst. |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1653 kJ / 400 kcal, |
Zsír | 36,9 g melyből telített zsírok:14,8 g, |
Szénhidrát | 0,1 g melyből cukrok:0,5 g, |
Fehérje | 16,8 g, |
Só | 2,3 g |
A füstölt oldalas varázsa
Laktató reggelihez, gyors vacsorához vagy egy fejedelmi ebédhez keresel alapanyagot? A füstölt oldalas minden alkalomra tökéletes választás.
Készítsd el Misi Husi módra és hozd el a hagyományos magyar ízeket a saját otthonodba! Vásárold meg a legfontosabb hozzávalót most!