Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillezési tippek a Misihusitól

Grillezési tippek a Misihusitól

Végre megérkezett a pompás tavasz, így itt az idő leporolni az ősszel elpakolt grillsütőnket, összeverbuválni a családot és grillezni egy jót a friss levegőn!

Ezennel hivatalosan is megnyitom a grillszezont!

Milyen húst válasszunk?

A legzamatosabb végeredmény eléréséért válasszunk mindig friss, minőségi húsokat. Találjunk egy megbízható hentest, akinél a termelői húsáru mindig biztosított. Ha összehasonlítjuk a nagyáruházak húskínálatát a hentesünk árukínálatával, akkor nagy különbségeket fedezhetünk fel.

Minden húsfajta másképp viselkedik a grillen, és az elkészítési idő és a hőmérséklet is eltérő. Fontos, hogy mindig alaposan süssük át a húsokat, hogy biztonságosan fogyaszthatóak legyenek. Választhatunk kicsit zsírosabb húst a grillezéshez, mivel a sovány húsok könnyebben kiszáradhatnak. Ezen viszont könnyen lehet segíteni a megfelelő pácolással és szószokkal.

A grillezett marhahús, például a steak vagy hamburger sokak kedvence. Itt is fontos, hogy jó minőségű, friss marhahúst válasszunk. A vörös húsokat érdemes legalább 6 órával a sütés előtt bepácolni.

A sertéshúsok közül a grillezésre leginkább alkalmas a zsírral átszőtt tarja, amiből már 20-30 perc alatt finom, szaftos ételt készíthetsz.

A marha-, és sertéshús mellett nagyon kedvelt még a csirkemell. Mindenképpen érdemes előre bepácolni vagy baconbe göngyölni, hogy ne száradjon ki túlságosan. A szárnyasoknak rövid idő, akár fél óra is elég a pácfürdőben.

Milyen pácot készítsünk?

A pácnak köszönhetően omlósabb és aromásabb lesz az elkészített ételünk. Pácoláskor ne használjunk sót, ugyanis az kiszívja a nedvességet, ezért szárazabb lesz a husi. Közvetlenül sütés előtt sózzuk csak meg a húst! A pácokat ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Kétféle pácot használhatunk: száraz vagy nedves pácot. Száraz pácnál a fűszereket közvetlenül rádörzsöljük a húsra egy pici olaj társaságában.

A páclé célja, hogy a hús omlósabb legyen. Használhatunk hozzá mustárt, joghurtot, tejfölt, sört, ecetes alapot, stb. Nem csak grillezésnél érdemes bepácolni a húsokat, hanem hétköznapi ételeinket is bepácolhatjuk az ízek fokozása érdekében.

Ezentúl nem kell a húsok pácolásával foglalkoznod, mert mi levesszük ezt a terhet a válladról. Szezonális ajánlatunkban a legfinomabb magyaros pácolású grillhúsok szerepelnek: tarja, csülök, csirkemellfilé, csirkecombfilé. Hmm… olyan ízletesek, hogy ha csak rágondolok, összefolyik a nyál a számban.

Grillkolbászkáinkat és a marha hamburgerhúst is ajánlom kipróbálásra, hiszen a termelői húsárunál nincs finomabb, de ezt felesleges bizonygatnom, hiszen az ízletes húsok magukért beszélnek. És ha már valaha vásároltál tőlünk, akkor pontosan tudod, miről beszélek.

A prémium minőségű húsok beszerzésén kívül mi a jó grillezés titka? A család és a barátok meginvitálása, hiszen szeretteink körében esik a legjobban a finom ebéd elfogyasztása. Utána pedig jöhet az estébe nyúló beszélgetés és mulatozás!

Piacpontjainkra kilátogatva kedves és udvarias kiszolgálásban lesz részed és tőlünk megvásárolhatod a grillezés hozzávalóit, hogy vendégeidnek mennyeien finom ételt tudj az asztalra tenni.

Amennyiben a Misihusi webáruházban megrendelt húsárut piacpontjaink egyikére kéred, akkor azt soron kívül át tudod ott venni.

A házhoz szállításhoz pedig egy lépést sem kell tenned, mert MisiHusi egészen az ajtódig viszi a húsokat Budapesten és környékén.

Tartalomhoz tartozó címkék: grill Nyár Főzés