Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Juhász kacsazsír 500g

2.499 Ft
Kiszerelés
500 g
Menny.:db
Cikkszám: 40207004
Gyártó: Juhász Zsírüzem Kft.

Hmm, finom, aranyló színű, zamatos kacsazsír! Nevezhetnénk egyszerűen a konyha aranyának is. Nincs olyan étel, amihez ne passzolna. Süthetsz és főzhetsz vele, fogyaszthatod kenyérre kenve egy csipet sóval és teheted a pogácsa vagy pite tésztájába is. Minden esetben ízletes végeredményt kapsz. 

Egységár: 4.998,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Hagyományok és ízek - Kacsazsír, a konyha megbecsült kincse

Emlékszem, a nagymamám mindig mondta, hogy az ő idejében elmaradhatatlan fogás volt a finom kacsasült az ünnepi asztalon. És mi volt a titka ezeknek a ínycsiklandó, klasszikus ételeknek? Természetesen a kacsazsír! Abban sült a krumpli és azzal készült a kacsamáj is, ami még ma is igazi különlegesség.

A kacsamáj zsírban sütve mennyei étel, amit akár otthon is elkészíthetsz. Így készítem én: 

Közepes lángon sütöm egy kanál kacsazsírban először a sózott, borsozott és ízlés szerint zöldfűszerezett kacsamáj egyik, majd a másik oldalát is egészen addig, amíg a külseje gyönyörű aranybarna nem lesz, de a közepe még puha és szaftos marad.

A sütés hossza a kacsamáj minőségétől és méretétől függően nagyjából 1,5-2 percet jelent oldalanként. 

Fontos, hogy ne süljön túl! Miután kész, pihentetem pár percet a szeletelés előtt.

A hízott kacsamáj karakteres, krémes állagú és gazdag ízű, míg a pecsenye kacsamáj kicsit szilárdabb és kevésbé intenzív ízű. Mindkettőt érdemes kipróbálni, hogy megtapasztald a különbséget és megtaláld a számodra megfelelőt ízben, állagban és minőségben.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Rendeld meg most és tedd az asztalodra ezt a csodálatos, házi készítésű, minőségi terméket!

Származási hely Magyarország
Tárolás és szállítás +15°C alatti hőmérsékleten tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:180 nap
Összetevők Kacsa bőrösháj,
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 3704kJ/882kcal,
Zsír 99g melyből telített zsírok:31g,
Szénhidrát 0g melyből cukrok:0g,
Fehérje 0g,
0g
Tartósítószert tartalmaz nem

Tudtad, hogy a kacsazsír az egyik legegészségesebb zsírunk? 

Ízletes alap: Kivételesen zamatos és omlós állagot érhetünk el vele, legyen szó sült krumpliról, pogácsáról vagy akár pitéről.

Egészségtudatos választás: A kacsazsír nagy arányban tartalmaz az egészségmegőrzéshez nélkülözhetetlen zsírsavakat. Például a linolénsavat, ami támogatja a vesék működését és növeli a csontjaink kalcium felszívódását.

Támogatja az immunrendszert: A kacsazsírban természetesen megtalálható ásványi anyagok, mint a szelén és a cink jótékonyan hatnak az immunrendszerre.

Szívbarát: Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, köszönhetően annak, hogy egyszeresen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz.

Antioxidáns forrás: Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek védelméhez és a szervezetünk számára káros szabad gyökök semlegesítéséhez.

Semlegesíti a savakat: A kacsazsír fogyasztás egyensúlyba hozhatja a testben lévő savakat, ezzel támogatva az emésztést és a tápanyagok felszívódását.

Tehát, kedves barátom, ne hagyd, hogy a közvélekedés megtévesszen. A kacsazsír nemcsak az ételeknek ad különleges ízt, hanem mértékkel fogyasztva, az egészségedet is óvja

Igazi jolly joker a konyhában

Amint láthatod, a kacsazsír nem csupán egy hagyományos konyhai alapanyag, hanem amolyan rejtett szuperhős a konyhában. Egy híd a múlt és a jelen között, ami a hagyományos és a legújabb trendekhez igazodó recepteken keresztül az asztalunkra kerül. 

Készítsd kacsazsírral az ételt és idézd vissza azokat az időket, amikor a nagymamáink és dédanyáink kacsazsírban sütöttek, és minden cseppjét megbecsülték

Amikor legközelebb a konyhában állsz és eszedbe jut a nagymamád vagy egy régi családi étel, gondolj a kacsazsírra. Képzelj el egy ropogós héjú kenyérszeletet finom, olvasztott kacsazsírral megkenve és egy csipet sóval megszórva. Egy egyszerű, de annál ízletesebb fogás, amit generációk óta szeretünk. A hagyományos ízek sosem mennek ki a divatból és a kacsazsír mindig is a magyar konyha kedvence marad.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!