Leírás és Paraméterek
A füstölt angolszalonna nem véletlenül sokak kedvence. A sertés gerince alatti rövidkarajból készül, és épp csak egy aprócska sávban tartalmaz valódi szalonnát, azaz zsírt.
Így tehát, ha megéheztél egy kis disznóságra, de a vonalaid megőrzése is elsődleges szempont, ezzel az étellel nagyon jól jársz!
Már csak azért is, mert ha igazán minőségi darabot sikerül beszerezned (és a Misi Husinál csak ilyet kaphatsz), ezernyi gasztronómiai lehetőség nyílik meg előtted. A füstölt angolszalonna ugyanis szinte végtelen módon felhasználható. De mielőtt erre rátérünk, valamit tisztáznunk kell.
Igazi szalonna a füstölt angolszalonna?
Hmm, fogós kérdés, mert valójában az is, meg nem is. Ennek oka a rendkívül alacsony zsírtartalma. Az íze azonban szinte életre kelt bármilyen ételt, amibe belefőzöd, ami alá pirítod vagy amire feltétként helyezed.
Így tehát nyugodtan használhatod szalonnaként, ugyanakkor nem kell aggódnod a magas zsírtartalom miatt sem.
Mire használhatod még?
Fogyaszd önmagában, friss kenyérrel és zöldségekkel, mustárral vagy tormával. De pazar reggelit készíthetsz belőle, ha tojással házasítod. Kiváló feltét a rántottához és mesés kísérő a tükörtojás alá pirítva, vagy a lágy tojás mellett is.
A Misi Husi-féle füstölt angolszalonna előnye, hogy a kíméletes és tradicionális füstölési eljárásnak és a megfelelő ideig tartó érlelésnek köszönhetően azonnal fogyasztható késztermékként érkezik az otthonodba.
Ennek ellenére akkor sem jársz rosszul, ha megfőznéd: mámorítóan porhanyós húst nyersz vele, ami a szádban valóságos ízrobbanást idéz elő.
Tipp: A főzést ne gondold túl. Maradj a kitaposott ösvényen! Ha már főztél húsvéti sonkát, akkor az angolszalonna elkészítése is gyerekjáték lesz.
Csak tedd fel hideg vízben, és lassú tűzön főzd, amíg késznek nem érzed.
Ha pedig legközelebb lencsefőzeléket, bablevest, székelykáposztát vagy egy carbonara spagettit készítesz, és van otthon egy darabka füstölt angolszalonnád, ne fogd vissza magad, tedd bele bátran. Nem fogod megbánni!
Összetevők | Sertés bőrös karaj csont nélkül, pácsó, természetes füst. |
Tápérték adatok 100 g termékben | |
Energia | 1637kJ/ 391kcal, |
Zsír | 30g melyből telített zsírok:10g, |
Szénhidrát | 1g melyből cukrok:0,5g, |
Fehérje | 30g, |
Só | 4,5g |
Tárolás és szállítás | 5-15 °C között tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:60 nap |