Leírás és Paraméterek
A sózott fehér szalonna hamisíthatatlan autentikus ízélményt kínál. Napjainkban ugyan kissé kikopott a köztudatból, de épp itt az ideje, hogy újra visszakerüljön az őt megillető helyre az asztalunkon.
Miért is fogyaszthatnád alkalomadtán te is? Hiszen természetes módon, adalékanyagok nélkül készítjük. Egy falatka hagyomány, ami évszázadok óta, generációról generációra meghatározó szereplője volt a magyar konyhának. Mi pedig ezt a hagyományt folytatva tesszük az asztalodra ezt a tisztán sóban érlelt és levegőn szárított finomságot.
A sózott fehér szalonna akár a mai reform életmódba is beilleszthető, ha mértékkel fogyasztod és használod például sütéshez. A vékony csíkokra vágott szalonnával, tekerd körbe az ízlésed szerint töltött húst. A szalonnának köszönhetően a hús porhanyósra sül és plusz ízzel, illetve aromával gazdagodik. Mennyei fogás egyszerűen, egy csipet magyar virtussal.
Ízletes, de vajon egészséges is?
A sertés hátrészéből származó zsírszalonnát bármely napszakban élvezheted - a lényeg a mértékletesség! Kockázd fel és egy finom, ropogós házi kenyér társaságában mennyei reggelit vagy vacsorát tálalhatsz a családnak.
A sózott fehér szalonna egyedülálló módon kizárólag a sónak köszönheti a kiváló ízét és hosszú eltarthatósági idejét. Az aprólékosan sózott, majd 3 héten át érlelt szalonnát hűvös, szellős helyen tárolva akár 6-8 hónapig is tárolhatod anélkül, hogy veszítene a természetes ízéből és zamatából. Bár sóban gazdag, az íze egyáltalán nem túl sós - egy igazán autentikus, hagyományos ízélményt kínál. Tartsd észben és élvezd mértékkel!
A szalonna, bár magas a zsír- és kalóriatartalma, a szervezet számára könnyen felhasználható és értékes energiaforrást jelent. Ha nem eszel belőle egyszerre túl sokat, akár a sózott fehér szalonna is előnyösen helyettesítheti a szénhidrátokat, csökkentve ezzel az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség és az elhízás kockázatát.
Azok számára, akiknél nincsenek egészségügyi aggályok vagy alacsony a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, a szalonna mértékletes fogyasztása nem jelenthet veszélyt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a sós és zsíros ételek egészségesek lennének, de a szalonna az egészségtudatos életvitel keretein belül is helyet kaphat az étrendben, ha tudjuk hol a határ.
Alapanyag származása | Európai Unió |
Allergének | A termék allergén mentes |
Felhasználási terület | Közvetlen fogyasztásra |
GMO státusza | A termék GMO mentes |
Összetevők | Sertés hátaszalonna, étkezési só. |
Tápérték adatok 100 g termékben | |
Energia | 3523kJ/ 839kcal, |
Zsír | 92g melyből telített zsírok:36g, |
Szénhidrát | 0,5g melyből cukrok:0,5g, |
Fehérje | 2g, |
Só | 5g |
Tárolás és szállítás | +15°C alatti hőmérsékleten tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:60 nap |
Mit készíthetsz még belőle?
Vigyázat! Csak akkor készítsd el ezt a fogást, ha oda vagy a semmi máshoz nem fogható ízkombinációkért és nem titkolt célod, hogy még hónapokkal, sőt évekkel később is szóba kerüljön az a feledhetetlen ebéd vagy vacsora a nagy családi összejöveteleken.
A sózott fehér szalonna egy ízletes örökség, amolyan nosztalgikus utazás a nagyszüleinkkel töltött gondtalan gyermekkorba.